El decreta de català al DOGC


Enric I. Canela

Ja tenim al DOGG el DECRET 128/2010, de 14 de setembre, sobre l’acreditació del coneixement lingüístic del professorat de les universitats del sistema universitari de Catalunya.

No hi a res que no hagués llegit en els comunicat pel que fa al català. No sabia, però, que també es preveia l’acreditació del castellà i, si escau, la llengua occitana.

Tot i les crítiques que ha rebut em sembla un bon decret. Potser jo, per gust, hagués estat més dur en l’acreditació del català però entenc que moltes universitats estan a la contra i que, a sobre, el Govern, en el seu conjunt, és poc nacionalista.

Caldrà veure com es garanteix que les universitats compleixen aquest decret. Meius, en un comentari a El Govern ja ha aprovat el decret de català a la universitat em deia que es garantirà perquè tenim organismes que en faran el seguiment, dins la universitat i al CIC.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació