Enric I. Canela

La dieta mediterrània rica en antioxidants procedents dels vegetals i en oli d’oliva (verge) té múltiples propietats saludables.

Llegia avui que també millora extraordinàriament la funció pulmonar. Així es desprèn d’un assaig clínic realitzat a Grècia en 120 persones que pateixen la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica en diferents graus de gravetat. L’assaig, presentat pel doctor Josep M. Autó en el marc del Congrés de la Societat Europea de Respiració, demostra que els antioxidants que aporten les fruites i les verdures, incloses en la dieta mediterrània, milloren la funció pulmonar d’aquests pacients en més d’un 148%. Aquesta malaltia es caracteritza per l’obstrucció o limitació crònica pulmonar de manera poc reversible i apareix en un 50% dels fumadors com a resposta a l’exposició continuada al fum.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació