Enric I. Canela

El passat 3 de setembre de 2010 el govern espanyol va aprovar el projecte de llei de seguretat alimentària i nutrició. No he vist el document però si l’avantprojecte, no sé si haurà canviat gaire el text aprovat respecte a aquest. He trobat especialment interessant el fet que hi dediqui un apartat a l’alimentació saludable, activitat física i prevenció de l’obesitat i un altre a la publicitat d’aliments.

En tot cas crec que el tema de la prevenció de l’obesitat hauria de ser tractat més seriosament per les administracions.

No sé si he entès bé el tema de la publicitat. Sembla que prohibeix que es parli d’aliments que tenen propietats de prevenció de la malaltia. Crec que això no és correcte. Quin mal hi ha en dir coses certes? Per exemple, si diem que l’oli verge d’oliva és un aliment que prevé les malalties cardiovasculars? Proves científiques, les que es vulgui. O dir que els aliments probiòtics prevenen el càncer de còlon?

El problema estaria si es digués que cura.

Al meu entendre el que no és pot dir és allò que no és cert o indueix a engany. Les mitges veritats són perilloses. Segurament la publicitat hauria de ser sotmesa a un control científic i ètic.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació