Enric I. Canela

Llegeixo que durant l’esmorzar informatiu del Fòrum Espanya Innova,la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha assegurat que no és el moment d’impulsar pressupostàriament tots els projectes a la vegada a causa de la situació econòmica que travessa el país, però ha volgut aclarir que això no implica que el sector de la ciència i innovació hagi retrocedir” sinó que hi ha algunes investigacions o que es poden alentir.

Garmendia ha aclarit que no es va explicar bé” quan la setmana passada va parlar de retallades molt importants per al seu ministeri en els pressupostos de 2011. Diu que l’endemà va aclarir que el Ministeri de Ciència té un esborrany que maneja un escenari pressupostari proper a la congelació, i no només en relació a la xifra econòmica total, sinó també a les inversions per departaments.

Així, la ministra ha valorat positivament la posició del Govern en aquest aspecte i ha assegurat sentir-se orgullosa que hi hagi una part de la comunitat científica que entén la prioritat que se li ha donat a la recerca i al desenvolupament. Sempre hi ha veus dissonants, que sembla que estan alienes al context social i sembla que no entenen quina és la situació. Ha dit també que espera que hi hagi una bona resposta des de la comunitat científica i que li consta que n’hi ha.

Preguntada per la situació real del sector a Espanya, la titular de Ciència i Innovació ha assenyalat que el país està a dalt en el rànquing de l’administració internacional. Ha afegit que produïm una quantitat de ciència que ens posiciona en el novè lloc, però també estem en el lideratge en altres àmbits, i tenim institucions especialitzades i 1.300 grups de recerca  que les empreses ja han convertit en grups i serveis.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació