Enric I. Canela

El tema del traspàs real de les beques universitàries a la Generalitat és una de les aixecades de camisa més espectaculars que es coneixen. Amb sentència del Tribunal Constitucional inclosa el govern espanyol es nega a fer el traspàs.

El conseller Huguet ha demanat reiteradament el traspàs i ara el govern espanyol ha ofert a la Departament d’Innovació, Universitats i Empresa  traspassar la gestió de les beques universitàries per un valor insuficient, fins a sis vegades per sota del que necessita el Govern.

El Govern català fa bé en negar-se. El govern espanyol en determinades parts de la sentència la llegeix però no l’acata.

La discriminació és gran. El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa assegura que, segons dades oficials corresponents a l’any 2009, el percentatge d’estudiants universitaris becats a Catalunya va ser del 9,8%, davant la mitjana estatal del 14,8%.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació