Enric I. Canela

Llegeixo que la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha assegurat que el projecte de pressupostos generals de l’Estat del 2011 (PGE) preserva les partides destinades a la R+D, malgrat el retall del 16,5% que patiran la resta de ministeris. Ha dit que no hi ha cap retallada en R+D afortunadament i sí que ho fa en tota la despesa dels ministeris en general. És una molt bona notícia per a la recuperació econòmica i per refermar el canvi de model.

Igualment, ha recalcat que, les partides destinades als Organismes Públics d’Investigació (OPI), set institucions adscrites al seu departament, tampoc patiran “retallades”. H assenyalat que els joves investigadors han d’esperar el manteniment de l’esforç realitzat en 2010, que assolim un màxim històric de recursos humans, becaris, contractats, a càrrec dels PGE, i aquest esforç el podrem mantenir el 2011.

Així, ha explicat que el pressupost ha de contemplar un equilibri dins de l’austeritat per poder complir el primer objectiu dels pressupostos, que és reduir el dèficit al 6%. Ha dit que realment el pressupost ha de treballar per a la recuperació econòmica i per això les partides de R+D es preserven d’aquest gran ajust que serà del 16,5% en la resta de ministeris. Sempre hi pot haver més i millor i ara un dels objectius del ministeri és entendre i enfocar les polítiques de R+D a que siguin més eficients.

Per altra banda, la ministra de Ciència i Innovació ha defensat avui al Congrés dels Diputats la necessitat d’apostar per la ciència i la innovació per canviar el model productiu del país. Garmendia ha recordat que aquest Govern va multiplicar per tres el pressupost de ciència durant el període de bonança econòmica, i ara, conscient d’aquest compromís, ho preservarà, excloent-lo del pla de contenció de la despesa que aborden totes les administracions.

Ara a esperar l’anàlisi i veure exactament com queda aquest pressupost.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació