Enric I. Canela

Albert Castellanos, director de Talència, publica un article a La Vanguardia que es titula: El efecto acumulativo.

Un bon article on destaca les virtuts del sistema de recerca de Catalunya. Cal dir que les mesures adoptades les trobo correctes. El prorama ICREA dissenyat per Andreu Mas-Colell està donant uns excel·lents resultats. Només critico la supressió de l’ICREA Júnior. Una errada que espero es corregeixi a la propera convocatòria.

Una resposta a “Les virtuts del sistema de recerca de Catalunya”

  1. a 27 set. 2010 a les 10:54 pere alemany

    Enric,

    totalment d’acord amb el teu comentari del programa ICREA Junior, crec que és fonamental. Si volem consolidar un model on la generació de coneixement sigui el principal s’ha de potenciar el programa ICREA per a séniors centrant-nos en importar talent de fora (i complementar-ho amb beques postdoctorals per a gent del pais de manera que poguem aprofitar el coneixement que importem) i paral·lelament el programa ICREA Junior centrant aquest en donar oportunitats als joves científics del pais a desenvolupar una carrera científica (tampoc vull dir que no agafem cap jove extranger, pero crec que el programa junior s’hauria de centrar mes en gent del pais i el senior en importar gent de fora que ens puguin ensenyar coses noves a tots).

    El que no trobo massa encertat és la gran quantitat de diners que es gasten en el programa ICREA Acadèmia, que a part de respatllar l’ego d’algunes patums locals no crec que aporti massa cosa. Al cap i a la fi acaba servint per a que els professors universitaris guardonats facin menys classes substituint-los per professors associats mal pagats. Per aixó fora millor destinar aquests diners a beques postdoctorals, una figura pràcticament inexistent al nostre pais i que crec que és clau en el desenvolupament de la recerca i que permetria donar a conèixer la ciencia catalana si es fa amb inteligència i es dedica en gran part a portar becaris postdoctorals extrangers.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació