Tenim el que ens toca


Enric I. Canela

Llegia una entrevista amb Federico Gutiérrez-Solana, President de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE). A l’entrevista valora la situació de la universitat davant del curs que acaba de començar.

Em quedo però amb una pregunta i la seva resposta.

Què opina del lloc que ocupa la universitat espanyola en els rànquings internacionals?
No cal obsessionar amb estar amb una o amb cinc universitats entre les primeres, sinó analitzar que el sistema espanyol és molt homogeni i que quan s’analitza en el seu conjunt és dels més competitius del món. Entre les mil universitats que més coneixement produeixen hi ha 31 espanyoles, més que França. Si fem una valoració de la inversió i de la mida del nostre país veurem que estem responent amb una eficiència com pocs en el món. Tenim capacitat per estar, però cal un model de finançament adequat: no podem competir en les grans lligues amb el finançament d’un equip de 2a B. La societat ha de decidir quina importància li dóna a la universitat.

Destaco la darrera frase.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació