L’IBEC i el Biopol’H


Enric I. Canela

Al web de la UB podeu llegir que l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), impulsat per la UB i la UPC, ha signat un conveni amb el consorci Biopol’H amb la voluntat de treballar conjuntament en activitats de recerca científica i d’innovació tecnològica d’àmbit nacional i internacional, especialment en el camp de la nanomedicina.

L’objectiu és promoure el desenvolupament d’una recerca d’excel·lència i aconseguir una coordinació eficaç, així com un millor aprofitament dels recursos respectius. Amb el desenvolupament dels plans especials Biopol’H Mar i Biopol’H Muntanya està previst que l’IBEC compti amb un edifici de recerca propi a l’espai Biopol’H.

Actualment hi ha tres grups de recerca de l’IBEC que treballen a l’espai Biopol’H, dos d’ells en col·laboració amb l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), en els camps de les nanosondes i els nanointerruptors i en el camp de la neurobiotecnologia molecular i cel·lular. Amb la integració total de l’IBEC a l’espai Biopol’H es vol consolidar la cooperació entre l’IBEC i el consorci.

L’IBEC, ubicat al Parc Científic de Barcelona, abasta gran part dels àmbits de la bioenginyeria i la nanomedicina, des de la recerca més bàsica fins a les aplicacions mèdiques. Acull prop de 125 investigadors i tècnics vinculats principalment a la UB i la UPC. Per la seva banda, el consorci de Biopol’H és un clúster biomèdic i biotecnològic d’institucions sanitàries, entitats generadores de coneixement, centres de recerca i empreses del sector de les ciències de la vida i la salut ubicats en un entorn físic que està format pel campus Ciències de la Salut de Bellvitge de la UB, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Institut Català d’Oncologia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació