Enric I. Canela

El tema de l’obesitat i el sobrepès és un autèntic problema mundial. Cada dia augmenta i l’OCDE diu que els governs han de lluitar contra aquest flagel.

La llista de menys a més en sobrepès i obesitats és: Japó, Corea, Suïssa, Itàlia, Noruega, Suècia, França, Dinamarca, Països Baixos, Àustria, Polònia, Israel, Bèlgica, Turquia, Portugal, Finlàndia, OCDE, Alemanya, Eslòvenia, República Eslovaca, República Txeca, Espanya, Grècia, Hongria, Luxemburg. Islàndia, Xile, Irlanda, Canadà, Regne Unit, Austràlia, Nova Zelanda, Mèxic i Estats Units.

L’Estat espanyol està més grassonet que la mitjana. Si un mira les taules s’adona que la tendència és molt dolenta, potser no tant com en els països anglosaxons però

A l’Estat espanyol l’augment de l’obesitat és més elevat que el de la mitjana de l’OCDE i en el cas de l’obesitat infantil és la més alta de l’OCDE. Les dones amb un nivell baix d’educació tenen una obesitat excessiva en comparació amb les més educades, de les més altes de l’OCDE.

Caldrà que el Govern català actuï a fons per evitar que la salut es degradi a causa d’aquesta malaltia. El problema ja rau en l’alimentació materna. La majoria de les mares no són gens conscients que condicionen d’una manera important la salut dels seus fills.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació