Enric I. Canela

El Cercle Català de Negocis ha emès un comunicat en relació a la vaga de demà que comparteixo plenament. Cal dir que el Cercle té molts socis, com ara jo mateix, que no tenim ni pensem tenir cap negoci. Som  al Cercle  Català de Negocis perquè pensa en català, defensa una economia catalana en una Catalunya independent. Per això no adopta les posicions d’altres que tot i defensar la independència se sumen demagògicament a qualsevol corrent espanyolitzador. Unir-se a la vaga per defensar la independència és com si jo sortís al carrer el dia que el Barça guanya la Champions per celebrar el sant de la meva germana. De gran impacte. I ja seria de matrícula d’Honor si després digués que tots els que han sortit ho han fet per felicitar a la meva germana.

Comunicat en vers la vaga general del 29-S

Davant la convocatòria de vaga general del 29-S, el posicionament del CCN és de rebuig a aquesta vaga pels motius següents:

– La reforma laboral endegada, és elaborada i confeccionada des del pensament del mercat laboral espanyol, sense tenir en compte l’especificitat del mercat laboral català, clarament diferenciat. No recolzarem cap vaga general que no pretengui l’assoliment de l’estat propi per poder exercir la plena competència en la regulació del mercat laboral català, en benefici de les empreses i dels treballadors d’aquest país.

– Des del CCN no entenem la regulació del mercat laboral com una confrontació empresari/treballador, per tal de mantenir encara que sigui figuradament el pols entre govern i sindicats, ans al contrari, l’estat propi ens permetria legislar i regular el mercat laboral basant-nos en la nostra experiència i adequant-nos al nostre teixit empresarial.

– Els problemes del mercat laboral no es poden solucionar sense tenir en compte els problemes estructurals de Catalunya, que son el dèficit fiscal proper al 10% del PIB, el baix i deficient nivell d’infraestructures i la manca de polítiques per afavorir el teixit empresarial català de la petita i mitjana empresa.

– Les delegacions catalanes dels sindicats convocants de la vaga, que pretenen endur-se els mèrits de la mobilització ciutadana, no lluiten per solucionar els problemes estructurals que patim per pertànyer a Espanya i que afecten clarament a tots els treballadors catalans. El que fan és obeir.

– Els treballadors catalans han de ser coneixedors de la magnitud de l’espoli fiscal  al que Catalunya i ells també, estan sotmesos i la manera com afecta i repercuteix a la classe treballadora catalana. Cap treballador català hauria de voler que el fruit del seu treball serveixi per a mantenir unes elits econòmiques i polítiques d’un país que no els recolza.

– Una situació d’aturada laboral com la convocada posarà més en perill encara l’economia del país i pot incidir en la seva recuperació.

Bigues, a 27 de Setembre de 2010.

2 respostes a “El Cercle Català de Negocis i la vaga”

  1. a 28 set. 2010 a les 10:03 Joan Gil Oliveras

    Clar! Són empresaris! Ara bé els autònoms si van a la vaga.

  2. a 28 set. 2010 a les 10:32 enriccanela

    Joan,
    Empresaris i no empresaris. Molts com jo en som socis.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació