Enric I. Canela

Llegia que la vaga ha tingut un seguiment molt desigual a les universitats. Diu que han faltat el 90% dels estudiants i el 50% del Personal d’Administració i Serveis (PAS) i del Personal Docent i Investigador (PDI), generant quasi la paralització de les classes en tots els campus amb variacions segons els centres.

Bé, una informació poc acurada. Per exemple, a Ciències Experimentals, els estudiants no han vingut bàsicament perquè les pràctiques les vam suprimir per evitar problemes de seguretat als laboratoris i, a més, com que molts estudiants són de fora a la majoria se’ls va avisar que no es donaria matèria nova. Així, no hi havia estudiants.

Pel que fa al PAS, una part important havia agafat un “dia propi”.  N’he signat alguns per a avui. El “dia propi” és un dels que poden agafar per afers propis, per decans o per al que vulguin. Els funcionaris gaudim d’aquest privilegi. Així, moltes persones per estalviar-se el problema de transport i altres problemes que provoquen els piquets “informatius”, es queden a casa sense fer vaga.

El professorat, en la seva gran majoria, estava als seus despatxos i laboratoris fent feina. Alguns segurament s’hauran quedat a casa treballant igual. Sovint comento que si no fos per disciplina mental, molts dies preferiria quedar-me a casa a treballar. Si no has de fer classe, pràcticament tot es pot fer a casa a través de la xarxa.

La incidència real ens la donarà la nòmina del més vinent, es calcula el dia 15, quan es vegi a quantes persones se’ls descompta el dia de vaga.

O sigui, la vaga ha tingut incidència docent perquè s’ha paralitzat el transport públic i els estudiants no han fet vaga, s’han estalviat la molèstia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació