Enric I. Canela

Avui durant la seva compareixença en la Comissió de Ciència i Innovació del Congrés dels Diputats, el secretari d’Estat de Recerca, Felipe Pétriz, ha reconegut dificultats a l’hora de contractar definitivament o estabilitzar als beneficiaris del programa Ramón y Cajal quan, als cinc anys, conclou la beca. Ha dit que aquesta situació s’ha produït en les tres primeres convocatòries, quan no hi havia un compromís clar i per escrit de les institucions que rebia a aquestes persones per estabilitzar-les.

Petriz ha avançat que el seu departament està treballant en un estudi que permeti fer un diagnòstic real de la situació del programa Ramon y Cajal. També ha facilitat dades corresponents al període 2005-2009, entre els quals destaca que dels 1.465 científics contractats a través del programa I3, el 85% procedien de les ajudes Ramón y Cajal.

Caldria que llegissin amb calma l’enquesta informe que han elaborat els investigadors (veure Els investigadors Ramon y Cajal avaluen el programa Ramon y Cajal).

Amb tot, ha recalcat la necessitat que els centres que acullen als investigadors garanteixin el compromís de crear el lloc de treball abans de la finalització del contracte.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació