Enric I. Canela

Sort que Comunicació21 és el portal del sector de la comunicació. Els nostres mitjans ens tenen acostumats a no parlar ni escriure bé en català. Normalment només cal escoltar els telenotícies a TV3 per veure com de malament es parla. Que no parlem o escrivim bé els que no som professionals, no hem estudiat mai el català ni en català i som de llengua materna espanyola tindria perdó (tot i que millor és intentar fer-ho bé). El que no té perdó és que els professionals de la comunicació en català destrossin la llengua.

Avui podeu llegir com Comunicació21 escriu: TV3 recupera el liderat al setembre. Se’ls hi deu haver enganxat dels presentadors d’esports de TV3. És una mania que tenen d’utilitzar el participi passat enlloc del substantiu “lideratge”. Potser és tan sols és una mala traducció de l’espanyol que sembla que accepta “liderato” tot i que la principal i més culta és “liderazgo”.

Si escolteu el que diuen a TV3 en podreu sentir moltes més. Em resulta specialment molest escoltar “patera” quan haurien de dir “pastera”.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació