Enric I. Canela

Avui l’Institut Nacional d’Estadística ha presentat l’Enquesta sobre Recursos Humans en Ciència i Tecnologia de l’any 2009. Les principals conclusions són:

El 55,5% dels doctors són homes i el 44,5% dones. L’edat mitjana per doctorar-se és de 35 anys per als homes i de 33 per a les dones.

Un de cada tres individus que s’ha doctorat ho ha fet en el camp d’estudi de les Ciències Naturals.

El 34,1% dels doctors ha finançat principalment els seus estudis de doctorat mitjançant beques. Quatre de cada 10 van treballar per finançar el doctorat.

El 96,1% dels doctors estava empleat a 31 de desembre de 2009. Sis de cada 10 estava treballant en activitats de recerca.

2 respostes a “Enquesta sobre Recursos Humans en Ciència i Tecnologia”

 1. a 04 oct. 2010 a les 10:35 pere alemany

  Em sembla molt elevada l’edat mitjana amb la que la gent acaba el doctorat. La meva experiència personal és que una tesi duri uns quatre o cinc anys (basicament per que les beques duren quatre anys) , amb la qual cosa crec que l’edat en la que la gent s’hauria de doctorar per anar be hauria d’estar al voltant dels 28 anys.

  Si és certa la dada aquesta crec que tenim un problema de plantejament de la carrera universitaria, i que el sistema actual del doctorat és molt poc eficient. En aquestes condicions no m’extranya que la gent no vulgui fer el doctorat per acabar cobrant el mateix que un llicenciat i incorporar-se al mercat laboral deu o dotze anys mes tard.

 2. a 05 oct. 2010 a les 6:58 enriccanela

  Pere,
  En wl meu àmbit la gent acaba més jove. Certes ho deuen ser perquè l’INE ho fa prou bé, però efectivament si als nostres àmbits acaben més joves, en algun lloc acaben més grans. L’edat ha de ser 28 anys.
  Tingues en compte, però, que molts acaben la carrera amb més anys dels normals.