Enric I. Canela

Avui s’ha presentat el Centre Esther Koplowitz (CEK), un nou edifici on podran desenvolupar tot el seu potencial científic els investigadors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, de l’Hospital Clínic de Barcelona i de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona del CSIC —que sumen esforços en el marc de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)—, així com els investigadors del Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB).

La posada en funcionament d’aquest centre ha estat possible gràcies a la donació de més de 15 milions d’euros de la Fundació Esther Koplowitz, que s’han destinat a la construcció de l’edifici. Es tracta del mecenatge d’investigació científica més important que s’ha fet a Espanya i d’un dels més destacats d’Europa. De fet, la construcció i l’equipament de l’edifici s’han valorat en més de 60 milions d’euros.

El Centre Esther Koplowitz, un projecte iniciat el 2005, és el resultat de la suma de tres iniciatives: la dels metges de l’Hospital Clínic, que a través de la Fundació Clínic van comprar un solar proper a l’Hospital per construir un centre de recerca; la d’Esther Koplowitz, que a través de la seva Fundació ha finançat la construcció de l’edifici, i finalment, la de la Universitat de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Ciència i Innovació i l’Institut de Salut Carlos III, que han donat suport al projecte. S’ha comptat, així mateix, amb la col·laboració d’altres mecenes, com ara la fundació privada Cellex, l’Acció Sardà Farriol per a la Recerca en Diabetis (ASF) i Laboratoris Esteve.

A la visita al CEK han assistit, a més del rector de la UB, Dídac Ramírez; la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia; el president de la Generalitat, José Montilla; l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; la consellera de Salut, Marina Geli; el director general de Recerca del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, Joan Roca, entre altres representants d’institucions i centres de recerca.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació