Enric I. Canela

Llegeixo que el president del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Rafael Rodrigo, ha reconegut en presentar el pressupost per al 2011, que la situació no permetrà noves inversions, ni en infraestructures noves, ni en remodelacions de les obsoletes, ni en personal ni en incentius per a projectes.

El projecte de pressupostos per a l’any 2011 no ha millorat les funestes perspectives econòmiques dels investigadors espanyols. El CSIC, que lidera la majoria de la recerca bàsica, patirà una retallada d’un 5,67%, una quantitat que no és exagerada però que se suma al que ja va patir l’any passat.

Rodrigo va insistir que els grups científics més competitius no es veuran afectats i els projectes seguiran funcionant, però no es podran fer noves inversions.

Esmentar que, per al 2011, s’han aconseguit mantenir les transferències del Ministeri de Ciència i Innovació (478 milions d’euros), que sumades a les d’altres administracions i el que es preveu que aconsegueixin els mateixos científics (uns 162 milions) fa una suma de 687 milions d’euros. El 2008 gairebé van arribar a ser 1.000 milions. Això vol dir que en només tres anys ha perdut gairebé un 30% del seu pressupost.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació