Enric I. Canela

El govern espanyol negocia un pla sectorial amb la patronal farmacèutica Farmaindustria en què es compromet a no reduir més els preus dels medicaments i facilitar les autoritzacions per a producció i innovació.

Si el govern espanyol no es pren seriosament el tema d’incentivar la indústria farmacèutica, potser reduirà despeses en fàrmacs, però es carregarà el sector més potent en R+D de l’Estat i, en particular, farà al a Catalunya.

2 respostes a “Cal no ensorrar el sector farmacèutic”

 1. a 08 oct. 2010 a les 2:15 Joel

  Enric, ara que fas alusió a aquest sector: no és un dels més espanyolistes? fins al més mínim detall, als medicaments està tot en castellà. Si hi ha alguna cosa en català és perquè no ho poden traduir, com per exemple, el nom del carrer.
  Saps si aquest sector és gaure favorable a la independència?

 2. a 08 oct. 2010 a les 6:52 enriccanela

  Joel,
  Aquest sector, coim qualsevol altre, funciona a nivell d’Estat i de normes d’Estat. Entre les empreses farmacèuitiques, en trobaràs de catalanes i dins d’aquestes accionistes independentistes.
  El problema no és que ells siguin espanyolistes, és que les normes les dicta el Ministeri de Sanitat i Consum. Allà està l’Agència del Medicament, etc. Tenen influència en els preus, tot plegat és política d’estat, com sempre. Si les farmacèutiques no fessin el que fan serien idiotes.