Enric I. Canela

Com he comentat, la UB està tenint uns excel·lents resultats en recerca (La UB 9a universitat europea en salut, clínica i pre-clínica, La UB 9a universitat europea en Ciències de la Vida i Catalunya líder de l’Estat també en el rànquing del Times Higher Education 2010), cal que això repercuteixi en més transferència, cosa que no és fàcil, però s’estan posant les eines. Doncs bé, tot no són bones notícies.

Llegeixo que la bioincubora del Parc Científic de Barcelona (PCB) de la UB que van inaugurar el 2008 el president de la Generalitat, José Montilla, i el president del Santander, Emilio Botín, podria desaparèixer l’any que ve si l’Ajuntament de Barcelona no hi posa remei. En concret, l’edifici Hèlix – així va ser batejat aquest equipament – hauria de ser derruït a partir del 3 de gener de 2011, quan expira la vigència de la concessió administrativa. Fa dos anys ningú va avisar que l’edifici tenia un caràcter temporal. La UB fins i tot va realitzar un concurs per triar el millor disseny per a la seva façana. No obstant, tant la concessió de domini públic de la UB, com la llicència d’obres de l’Ajuntament de Barcelona, fan referència a la construcció d’un edifici prefabricat temporal, alerta la Sindicatura de Comptes en un dels seus informes sobre la institució acadèmica.

Bé, no sé si ningú no va alertar, però jo sabia que era un edifici “pont”. El que és cert és que enderrocar aquest edifici seria una barbaritat. Canviar un edifici d’aquestes característiques, amb empreses d’alt valor afegit per convertir-lo en un aparcament seria una bestiesa.

Les administració haurien  d’invertir per fer que el PCB encara potenciés més les seves capacitats. A vegades sembla que tot sigui posar pals a les rodes del buc insígnia de la transferència de coneixement. Apostem o no apostem per l’economia del coneixement?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació