Enric I. Canela

El Consell de Ministres va aprovar ahir dos acords en l’àmbit de l’Estratègia Estatal d’Innovació (E2i) i la seva contribució al canvi de model productiu, dirigits a fomentar la compra pública innovadora i enfortir la cooperació territorial.

Un diu que el Ministeri de Ciència i Innovació ha d’elevar al Govern la proposta anual de Compra Pública Innovadora, en la qual es fixarà el percentatge dels pressupostos dels departaments i organismes que haurà de dedicar a la contractació de béns i serveis de caràcter innovador.

L’altre diu que el Ministeri de Ciència i Innovació, juntament amb el Ministeri de Política Territorial, impulsarà el desenvolupament de la “Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació”, que reconeixerà i impulsarà les actuacions que realitzen les administracions locals en matèria de Ciència i Innovació.

Bo és que el diner públic es destini a innoivar.