Enric I. Canela

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, va informar ahir al Consell de Ministres sobre els resultats de la V Enquesta Nacional de Percepció Social de la Ciència i la Tecnologia posada en marxa per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT ) del MICINN. Aquesta enquesta, realitzada entre maig i juliol de 2010, mostra com, des de 2008, l’interès espontani de la població espanyola per la ciència ha crescut un 36%, passant del 9,6% al 13,1%.

Segons la mostra estudiada en la V Enquesta Nacional de Percepció Social de la Ciència i la Tecnologia posada en marxa pel Ministeri de Ciència i Innovació, cada vegada més espanyols associen el progrés científic al desenvolupament econòmic (+10%) i a la creació d’ocupació (+20%). El 77% de la població és partidària d’augmentar o mantenir el pressupost en R+D en un context de retallada de la despesa pública.
Salut continua sent la prioritat de R+D preferida pels ciutadans, però destaca l’interès creixent per l’energia.

Per altra banda, els científics són al costat dels metges els professionals més valorats.

Quan es notarà aquest interès en la matrícula universitària?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació