Enric I. Canela

Llegia a Catalunya Oberta La universitat i els funcionaris de Francesc Puigpelat. Llàstima que l’article no permeti comentaris

Feia referència a un article, bon article, Irene Boada a El Periódico: Universitats de primera, que jo comentava ahir a Per què els partits polítics no volen una universitat excel·lent?.

Francesc Puigpelat critica negativament l’article de Boada i diu: Jo em permetria fer-li un suggeriment a Irene Boada. I si les universitats públiques fossin dolentes justament pel fet de ser públiques? Algú es creu que l’avantguarda del coneixement d’un país pot estar en mans de funcionaris amb sou per tota la vida i zero estímuls?

Em sembla que Puigpelat no sap que les universitats són públiques a tota Europa, fins i tot al Regne Unit (tot i que amb un sistema particular). El problema no és ser funcionaris, el problema és el particular model de funcionariat que té l’estat espanyol. Evidentment si el teu lloc de treball no depèn de si fas bé o no la feina i tant cobres si la fas bé com malament no pot anar bé. Això no hi té res a veure amb l’estatus públic o privat.

Per altra banda, cal recordar que aquí no tenim universitats tan bones com a EUA, però tampoc tan dolentes.

4 respostes a “El problema no és que la universitat sigui pública”

 1. a 12 oct. 2010 a les 7:08 Edunomia

  Apassionades opinions mediàtiques sobre rànkings universitaris…

  El tema dels rànkings universitaris no passa de moda, pel contrari, va agafant embranzida, i el fet que vagi fent-se lloc als mitjans de comunicació i entre la societat ja és bo. Ara bé, seria interessant que s’aportéssin opinions expertes. Perqu…

 2. a 12 oct. 2010 a les 8:50 Joan Gil Oliveras

  Estic d’acord amb el que dius.

 3. a 13 oct. 2010 a les 10:16 enriccanela

  Joan,
  Gràcies.

 4. […] ja va escriure a l’octubre (veure El problema no és que la universitat sigui pública) un article en el que deia: I si les universitats públiques fossin dolentes justament pel fet de […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació