Consells reials


Enric I. Canela

Avui s’ha celebrat l’obertura del curs acadèmic universitari 2010-2011 a l’Estat espanyol. La cerimònia ha tingut lloc al Reial Teatre de les Corts de Cadis, a San Fernando. Normalment li toca al rei espanyol presidir l’acte. L’han escrit algunes coses que ha llegit. Entre elles:

  • El sistema universitari espanyol no n’hi ha prou que estigui entre els bons, sinó que ha d’estar entre els millors, per al que cal pal·liar les deficiències i redoblar els esforços, una tasca especialment complexa a temps de crisi.
  • Cal no oblidar la necessitat de seguir millorant, junts i dia a dia, la nostra educació universitària per situar-la al cim de les de l’entorn europeu en el qual s’inscriu, alhora que la recerca de l’excel·lència és consubstancial a l’esperit universitari.
  • La millora del sistema universitari espanyol depèn el futur d’Espanya, el seu benestar col·lectiu, la promoció dels ciutadans, la igualtat d’oportunitats i la cohesió social.
  • Les universitats estan cridades a exercir un paper molt rellevant per avançar cap a un nou model econòmic basat en el coneixement.

Tot està molt bé. Ho diem els que no som reis i ningú ens fa cas. Probablement al rei tampoc.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació