Esperant les almoines


Enric I. Canela

Llegeixo que el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha denunciat que els pressupostos per al 2011 de l’Estat preveuen una disminució del 28,12% dels recursos d’inversió en programes d’R+D destinats a Catalunya. Aquesta caiguda suposa acumular dos anys consecutius de retallades en innovació. El conseller ha dit que, tot i que Catalunya no és de les demarcacions de l’Estat on baixarà més la inversió, la decisió del govern de l’Estat no ajuda a consolidar el canvi de model productiu i a construir un país més competitiu. El president del Consell Català de Recerca i Innovació, Lluís Arola, ha afirmat que cal una revisió del pacte perquè es va fer en un context econòmic diferent de l’actual.

El pressupost per al 2011 preveu una partida d’inversions directes i programades per Catalunya de 3,435 milions d’euros, cosa que suposa 1,3 milions menys que el 2010, el 28,12%. La xifra és un terç dels recursos que va destinar el govern espanyol el 2009, quan es van invertir 9,9 milions.

Huguet ha explicat que aquesta reducció de la inversió per al 2011 suposa un incompliment de l’escenari dissenyat en els pressupostos per al 2010.

Ja es veu que hauríem de ser independents i gestionar els nostres recursos i no esperar almoines.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació