Un error que es pagarà car


Enric I. Canela

Joan Josep Badimón, col·laborador del cardiòleg Valentí Fuster a l’Hospital Mont Sinai de Nova York i director de la aterotrombosi a l’Hospital Mount Sinai respon a una entrevista. Reprodueixo una i la seva resposta:

El Govern ha retallat el pressupost global en recerca en un 7% per l’any vinent. Com ho veu?
Hauria estat meravellós trobar altres llocs d’on retallar diners. La recerca, especialment la cardiovascular, ha pujat moltíssim i aquest tall serà terrible. Des d’un punt de vista polític, pot ser còmode perquè la decisió no ho va a veure el ciutadà mitjà, però aquest retard es pagarà molt car en els propers 10 o 15 anys. Cal trencar amb la idea que l’investigador és aquell home descuidat que fa un descobriment per sort. Els grans invents els fa gent que ha estat treballant tota la vida. Cal sort, però hi ha molta feina darrere. En el moment en què curtes el pressupost, serà molt difícil oferir una estabilitat a la gent jove. És un error que Espanya pagarà car.

Encertada resposta, però és clar, el president espanyol no està capacitat per entendre aquestes coses. Ell viu al dia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació