Bons joves investigadors


Enric I. Canela

Llegeixo que Alejandro Ramírez, de la UPC, expert en computació, ha obtingut el premi Juan López de Peñalver en la seva primera edició. Francisco Falcone, de la Universitat de Navarra, ha obtingut l’Agustín de Betancourt. Els dos guardons, destinats a menors de 36 anys, els atorga aquest any, per primera vegada, la Reial Acadèmia d’Enginyeria i estan dotats amb 18.000 euros cada un.

En Ramírez es premien la seva recerca en el disseny de l’arquitectura dels processadors superescalars i multifil d’altes prestacions i multimèdia, i l’optimització de codi, tot això en estreta col·laboració amb les indústries transnacionals més importants del sector. Fruit de la seva activitat internacional el guardonat ha tingut un paper molt important en la creació a Europa d’un espai de recerca en arquitectura de computadors.

Falcone realitza recerca teòrica sobre metamaterials electromagnètics usant tecnologia planar i de circuit imprès, de gran interès científic, i també el desenvolupament de les seves aplicacions, el que ha donat lloc a la creació, amb la seva participació com a fundador i gerent, d’una nova empresa tecnològica .

El lliurament es realitzarà el proper 30 de novembre.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació