Enric I. Canela

Una nova mostra del mal servei que fa aquesta mania que tenen a l’Administració general de l’Estat de l’homogeneïtzació espanyola. En aquest cas a la universitat. Estem sotmesos al districte universitari espanyol únic. A Medicina ens intenten envair. La UdL, amb menys demanda catalana de notes altes catalana té sempre un allau de gent d’altres contrades. Resultat, un embolic que fa que a hores d’ara quedin places per cobrir encara que la demanda ultrapassi tres vegades el nombre de places. A més, nosaltres paguem la universitat i s’omple de dues terceres parts de gent de fora i els nostres estudiants al carrer. Un gran negoci.

La consellera de Salut, Marina Geli, ha opinat aquest divendres a Lleida que les facultats de medicina haurien de fer un examen propi d’accés. D’aquesta manera, diu, s’evitarien situacions com ara la de la UdL, on, tot i tenir 557 sol·licitants en primera opció per entrar a medicina, 126 dels quals disposen de la nota mínima per entrar-hi, encara queden trenta places lliures. La causa és que molts alumnes de diversos llocs de la geografia espanyola que havien demanat estudiar a Lleida també ho havien fet a d’altres ciutats i han preferit canviar-se a una altra facultat més pròxima a casa seva que els ha acceptat. La consellera, però, ha assegurat que les places es cobriran.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació