Enric I. Canela

Una vegada més la universitat catalana queda bé. Ara ens ho diu el rànquing CHE 2010 del Centre for Higher Education Development.

La UB és la millor de tot Espanya, ja que és “excel·lent” en cinc de les set disciplines establertes que valora en quines disciplines són excel·lents les universitats. Ja havia passat el mateix ara fa una any (veure La UB obté un nou lideratge).

Concretament, la UB destaca en els grups d’excel·lència en química, matemàtiques, física, psicologia i economia sobre la base dels principals indicadors del rànquing, com el nombre de publicacions i citacions, la mobilitat d’estudiants i professors i les distincions internacionals. La UB, ha fallat en Biologia i Ciències Polítiques. Ha guanyat un camp respecte a l’any passat.

Després de la UB, se situa l’UAB, que destaca en quatre àmbits – Biologia, Química, Matemàtiques i Economia -, així com la Complutense de Madrid (UCM), que ha estat qualificada d’excel·lent en quatre àmbits. Amb tres pols d’excel·lència hi apareixen l’Autònoma de Madrid i la Universitat de València.

La UPF i UPC també apareixen en aquest rànquing per la seva excel·lència en Economia i Ciències Polítiques i en Matemàtiques, respectivament.

Amb un àmbit d’excel·lència, apareixen les universitats espanyoles de Cantàbria, Granada, País Basc, Saragossa, i la Carlos III i Politècnica de Madrid.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació