Enric I. Canela

No és massa bona notícia. Catalunya no genera prou llocs de feina qualificada. Llegeixo que tres quartes parts dels graduats en màsters de gestió d’empreses han trobat feina al cap de tres mesos. El director de sortides professionals d’IESE, Àlex Herrera, ha explicat que set de cada deu alumnes surten amb una feina en alguna de les empreses que participen en una fira que organitza l’escola. En el cas d’Esade, les xifres són encara millors: el 86% dels estudiants que van graduar-se en el Master in Business Administration (MBA) al juny ja han rebut una oferta laboral ferma, sis punts més que l’any 2009.

Les ofertes laborals, però, cada vegada són més per treballar a l’estranger: concretament, aquest últim any, dues de cada tres. “Barcelona no pot absorbir tots els que surten graduats”, diu la directora de l’MBA d’Esade, Glòria Batllori, que indica que la majoria dels estudiants que escullen un màster d’aquesta mena ja saben, abans de començar, que la seva sortida laboral no tindrà fronteres. També saben que els anys d’estudi estan ben recompensats: el salari mitjà que les empreses ofereixen és de 65.000 euros anuals, amb un bonus inicial de 14.000 euros.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació