Enric I. Canela

Llegeixo que José Manuel Fernández de Labastida, director general del Pla Nacional d’R+D, serà substituït aquest divendres en el seu càrrec per Montserrat Torné. Labastida surt per discrepàncies sobre els fons i programes del pla amb Juan Tomás Hernani, secretari general d’Innovació i home fort del Ministeri de Ciència i Tecnologia.
Montserrat Torné, fins ara directora general de Cooperació Internacional del Ministeri, serà substituïda al seu torn per Carlos Martínez Riera, que formava part el seu equip.
Labastida va ser vicepresident del CSIC i es va incorporar al ministeri que dirigeix Cristina Garmendia quan es va crear el 2008. L’àrea que venia dirigint Labastida és clau en el sistema de ciència espanyol, ja que en depenen dels programes científics competitius.

Ignoro que passa. Ja ho veurem.

2 respostes a “Canvis en la direcció del Pla Nacional (d’Espanya) d’R+D”

  1. a 29 oct. 2010 a les 8:23 jorge

    Alicia rivera otra vez está mal informada y queriendo contaminar, y sospecho que su fuente en el propio Labastida, que no ha encajado bien dejar su puesto, con el que parecía disfrutar mucho. la verdadera causa es que Montse Torne acumula experiencia internacional y ha contribuido a iniciativas de éxito en cataluña, como ICREA. Este perfil -del que carece labastida-es el mejor para impulsar nuevas actuaciones orientadas a la excelencia como el Severo Ochoa y liderar la transcicion hacia el futuro modelo de agencia.
    Hernani no ha pintado nada en esta decisición, que ha sido tomada en el ámbito de las políticas de investigacion extrictamente.

  2. a 30 oct. 2010 a les 5:23 enriccanela

    Gràcies Jorge. La notícia diu això i jo ja comento que ignoro la raó del cessament. Evidentment Montse Torné coneix molt bé el sistema. Va fer una bona feina aquí.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació