Enric I. Canela

Global Talent publica un resum sobre la bona situació, relativa, de la recerca a Catalunya. Diu:

La investigació catalana ha estat objecte de dos grans reconeixements últimament. La primera és que deu dels 23 científics d’Espanya seleccionats aquest any pel Consell Europeu d’Investigació (ERC) són catalans. D’aquesta manera, Catalunya s’erigeix de nou en la comunitat autònoma amb més projectes finançats per Europa. Per altra banda, amb els seus nou projectes seleccionats, Catalunya es situaria en el lloc 12 d’Europa en excel·lència científica, darrera de països de similar grandària com Holanda o Bèlgica, però per davant de Finlàndia i Dinamarca.

El segon reconeixement és la bona situació que han aconseguit les universitats catalanes en el rànquing Scimago, que mesura l’eficàcia científica de 2.833 universitats, hospitals i centres d’investigació de tot el món, és a dir, la relació entre el nombre d’investigacions publicades (papers) i el seu impacte (si es publiquen en revistes de qualitat y quantes vegades són citades). De les deu primeres universitats espanyoles, sis són catalanes i ocupen els cinc primers llocs. Els centres seleccionats són la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat de Lleida (UdL).

Es deixa uns quants reconeixements més, com el rànquing CHE 2010, els Rànquings ISI-2010, rànquing THES 2010 (i les diferents disciplines), rànquing QS 2010 i rànquing de Xangai 2010. Sense oblidar els Campus d’Excel·lència Internacional.

El Govern hauria d’apostar fort, és el futur de l’economia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació