Enric I. Canela

Modalitat A: Beques per a estades de recerca postdoctorals fora de l’estat espanyol i de tornada a Catalunya.

Data màxima de presentació de sol·licituds: 27/11/2010

Objecte:
La convocatòria Beatriu de Pinós comprèn l’etapa postdoctoral del personal investigador i té per objecte facilitar la seva integració en diferents tipus d’entitats, en funció de la modalitat escollida.

La modalitat A d’aquesta convocatòria ofereix la possibilitat d’ampliar la formació a l’estranger del personal investigador arrelat a Catalunya i el seu retorn i es divideix en dues fases.

Tipus d’ajuts:
La primera fase, en forma de beca, subvenciona estades postdoctorals de dos anys de durada a qualsevol universitat o centre de cerca de fora de l’estat espanyol.

La segona fase, en forma d’ajut, subvenciona contractes postdoctorals d’un any de durada per facilitar el retorn al sistema de ciència i tecnologia de Catalunya a les persones que han completat la seva beca postdoctoral fora de l’estat espanyol.

Modalitat B: Ajuts per a la incorporació i la mobilitat de personal investigador al sistema de ciència i tecnologia català.

Data màxima de presentació de sol·licituds: 27/11/2010

Objecte:
La convocatòria Beatriu de Pinós comprèn l’etapa postdoctoral del personal investigador i té per objecte facilitar la seva integració en diferents tipus d’entitats, en funció de la modalitat escollida.

La modalitat B d’aquesta convocatòria ofereix ajuts que fomentin la mobilitat i la incorporació de personal investigador en el sector públic del sistema de ciència i tecnologia català, ja sigui universitats, centres de recerca o fundacions hospitalàries.

Tipus d’ajuts:
Els ajuts són de dos anys i només poden anar destinats al finançament dels contractes per al personal investigador

4 respostes a “Beques i ajuts postdoctorals: Beques i contractes postdoctorals”

 1. a 02 nov. 2010 a les 2:38 José María

  Les BdP d’aquest any han portat dues novetats: la porta al retorn en la modalitat A, i el requisit de 2 anys d’experiència postdoctoral en la modalitat B. No sé quina de les dues és millor o pitjor.

  El que continua sent impresentable és que s’ofereixin com a “beca” les de la modalitat A. Per moltes dificultats administratives que hi hagi, no pot ser que la gent marxi de postdoc així. Això el MEC ja ho ha resolt en els seus postdocs (de forma qüestionable, sí, però és millor una mala solució que obviar el problema).

 2. a 02 nov. 2010 a les 10:41 pere losantos

  Enric,

  tu que en saps d’aquest tema.

  Com es menja que segueixin oferint beques (sense cotització a la SS) i que després allarguin a 40 els anys mínims de cotització? Si fan el postdoc cap els 27 anys i tornen als 29, no serà fins els 69 que es podran jubilar, no? Suposo que alguns ja els està bé.

  Suposo que la modalitat de contractes sí contemplarà la cotització, o tampoc?

  Gràcies

 3. a 02 nov. 2010 a les 9:19 enriccanela

  José Maria,
  Jo tampoc se valorar bé aquests canvis, però crec que els 2 anys està bé.
  El tema de les beques i els contractes s’ha de solucionar definitivament. No és bona aquesta inseguretat.

 4. a 02 nov. 2010 a les 9:21 enriccanela

  Pere,
  No en sé gaire, però la Generalitat sempre va tard. Em sembla que tot el tema de la reforma està pendent. Jo espero que es passi a contracte a la propera legislatura. Això no està bé.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació