Enric I. Canela

Llegeixo que la UOC posarà a disposició de la comunitat científica tota la seva producció científica i docent de forma lliure i gratuïta amb l’objectiu de contribuir al progrés de la societat en general i de la ciència en particular.

Amb aquesta mesura, la UOC segueix els acords adoptats per la Subcomissió promotora de mesures afavoridores de l’Accés Obert del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). Els rectors i rectores de les universitats catalanes van aprovar adoptar mecanismes per garantir que la producció científica finançada amb fons públics pugui ser consultada en accés obert mitjançant dipòsits institucionals de recerca a partir del 2012.

L’acord de la UOC es concreta en l’obligació de dipositar totes les publicacions de la comunitat acadèmica en el dipòsit institucional O2, respectant les condicions dels contractes signats pels autors amb les editorials. La implantació d’aquesta política d’accés obert incrementarà la visibilitat de la producció científica i docent de la Universitat.

Això es pot fer en determinats àmbits. En general, les revistes internacionals més prestigioses de ciències experimentals no ho permeten.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació