Enric I. Canela

Llegeixo que durant la presentació de les ‘XXVIII Jornades de Gerència Universitària. Nous horitzons per a la gestió ‘, que se celebren a la Universitat de Múrcia (UMU), el secretari general d’Universitats del Ministeri d’Educació, Màrius Rubiralta, ha afirmat que la situació econòmica tan complexa per la qual es travessa és al mateix temps una situació de privilegi, perquè a la sortida a la crisi econòmica tenen un paper fonamental les universitats. Ha assegurat també que els moments actuals han propiciat un nou marc per a les universitats en què les noves formes de finançament tenen un paper fonamental.

Ha manifestat també el seu suport i el del govern espanyol a la difícil tasca que se’ls presenta a les universitats en el repte de millorar l’eficàcia i eficiència de les institucions i, per tant, el paper fonamental dels gerents i les gerències en aquesta tasca. Ha dit que està convençut que les conclusions a les que s’arribin en aquesta reunions serviran per millorar i per mantenir un nivell important de coneixement sobre el que estan fent a les universitats en l’àmbit econòmic i en l’àmbit de la gerència.

Té raó en el paper que han de jugar les universitats però cal recordar que els països en els  que hi ha aquest “privilegi” han augmentat els recursos destinats a la universitat i la recerca.

Rubiralta ja vol fer feina, però li ha tocar ballar en un context impossible.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació