Enric I. Canela

El president de la Generalitat, José Montilla, va inaugurar ahir la nova seu del LEITAT de Terrassa. ES tracta del centre tecnològic més important de Catalunya tant en dimensió com a nivell de visió i estratègia, amb una major orientació a l’empresa i amb més capacitat per fer el salt cap a projectes d’alt nivell internacional.

Llàstima que tan bona feina no vagi acompanyada d’un web en català. La fundació tampoc el té. La Generalitat, que finança, hauria d’haver mirat el web i demanar la versió catalana, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no els hauria dit res. Crec que és una obligació de l’administració a canvi del finançament.

Em qualsevol cas felicito a LEITAT per la seva tasca.

El centre LEITAT, peça central del Parc Científic i Tecnològic Orbital 40 de Terrassa (amb el web també en català), desenvolupa projectes d’R+D i serveis de tecnològics que ofereix a empreses de diversos sectors i de diferents països, entre les que destaquen per exemple Henkel, Oryzon, Rieter Saifa, Ficosa o Dogi, entre moltes d’altres.

L’edifici inaugurat avui ha suposat una inversió de 13 milions d’euros finançada per la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Ciència i Innovació i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). A més, ACC1Ó ha destinat en aquesta legislatura més de 10 milions per al desenvolupament de projectes d’R+D en el LEITAT.

La nova seu del LEITAT, amb 9.000 m2 d’oficines i laboratoris, i completament integrat en el parc Natural de Sant Llorenç del Munt, incorpora equipaments de primer nivell que han permès ampliar els àmbits de recerca del centre. Entre 2006 i 2010, la plantilla del centre ha passat de 62 a 160 treballadors i s’han iniciat noves línies de recerca aplicada.

Nascut el 1906 com un laboratori d’assajos i investigacions tèxtils impulsat per empresaris terrassencs d’aquest sector, avui el LEITAT compta entre les seves àrees d’expertesa àmbits tan diversos com el desenvolupament de materials avançats, nous processos de producció, la nanobiotecnologia, la química industrial, les energies renovables i el packaging, entre d’altres.

La facturació del centre el 2009 va ser de 13 milions d’euros, triplicant la de 2006. El LEITAT ha liderat, en aquests últims anys, 4 projectes europeus d’R+D+i i ha participat en uns altres 6, amb socis de més de 15 països de la Unió Europea. També ha treballat en 17 projectes estatals, actuant com a líder en dos d’ells. L’impacte de tota aquesta tasca en les empreses és molt gran, tenint en compte que entre 2007 i 2009 aquests projectes han generat 13 patents i han implicat un total de 112 empreses estatals i 30 estrangeres.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació