Enric I. Canela

El grup de Motoki Iwasaki, de l’Epidemiology and Prevention Division at the Research Center for Cancer Prevention and Screening of the National Cancer Center a Tòquio han estudiat la correlació entre prendre te verd i càncer de pit.

En el seu treball (Iwasaki M, Inoue M, Sasazuki S, Sawada N, Yamaji T, Shimazu T, Willett WC, Tsugane S, Jphc FT. Green tea drinking and subsequent risk of breast cancer in a population-based cohort of Japanese women. Breast Cancer Res. 2010 Oct 28;12(5):R88) introdueixen el tema dient que encara que molts estudis fets in vitro en animals han demostrat un efecte protector del te verd contra el càncer de pit, els resultats dels estudis epidemiològics han estat inconsistents i segueix sent poc clar si el consum elevat de te verd redueix el risc de patir càncer de pit.

Van fer un estudi amb 53.793 dones durant 13,6 anys i conclouen que en aquest estudi de cohorts prospectiu basat en la població del Japó no es va trobar cap associació entre el consum de te verd i el risc de càncer de pit.

Probablement l’estudi, rigorós, és correcte, però no és pot menystenir l’efecte dels components del te, les catequines i altres polifenols, que tenen efectes modulant els senyals que indueixen l’expressió de determinats enzims que protegeixen l’organisme. Ben bé podria ser que el contingut d’aquetes substàncies en una infusió de te, especialment comercial, sigui massa baix. Penso que manca molt per conèixer sobre l’efecte de molts d’aquests productes vegetals sobre l’organisme.

En poc temps anirem veient, demostrant, els beneficis, grans beneficis, d’aquestes substàncies vegetals.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació