Enric I. Canela

El suc de magrana són rics en polifenols, els principals són l’àcid quínic, l’àcid elàgic, la punicalina i la punicalagina. Un estudi de la Universitat de Chapman (Veronica Gomez, Talia Shackelford, Autumn Tocchi, Melissa Rowland-Goldsmith Ph.D. The effect of pomegranate juice extract on the Hedgehog signaling pathway in pancreatic cancer. e-Research: A Journal of Undergraduate Work, Vol 1, No 2, 2010) indica que aquest suc, gràcies als polifenols, pot ajudar a evitar la metàstasi derivada del càncer de pàncrees.

Segons els autors es deu al seu efecte antioxidant i antiinflamatori. De fet aquest darrer efecte es deu a que modulen la síntesi d’algunes proteïnes.

Una mostra més dels beneficis dels polifenols vegetals i una indicació per als emprenedors sobre la via de negoci que hi ha en l’explotació d’alguns dels productes i, sobretot, subproductes de la indústria dels aliments.

4 respostes a “Els beneficis del suc de magrana”

  1. a 31 oct. 2010 a les 7:30 Criteri

    Tinc localitzat un magraner bord, suposo, les magranes sòn una mica massa àcids, però després trobo les altres massa dolces. Suposo que els efectes poden ser més grans en els “bords”.

  2. a 31 oct. 2010 a les 7:44 enriccanela

    Criteri,
    No ho sé. De fet hi ha variacions en els continguts de polifenols segons la varietat de la fruita. La condició per a la seva màxima eficàcia (normalment) és que estiguin madures i que la maduració s’hagi produït de forma natural. Per això les fruites collites verdes no són tan saludables.

  3. […] cops he parlat de les virtuts de les magranes (Els beneficis del suc de magrana; La millor recepta contra el càncer; Les virtuts de la magrana). Aquesta vegada parlaré a partir […]

  4. […] bastants anys que escric coses sobre la magrana. La primera fou al 2010 amb Els beneficis del suc de magrana, després al 2011 amb Les virtuts de la magrana i amb La millor recepta contra el càncer, […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació