Enric I. Canela

El grup de Hyon Choi de la Boston University’s School of Medicine publica un estudi basat en l’observació 89.433 dones durant 26 anys en el que demostren que el risc de patir gota en les dones postmenopàusiques és un 22% menor quan es prenen d’1 a 3 tasses de cafè al dia i un 57% menor si es prenen més de 4 tasses al dia (Choi HK, Curhan G. Coffee consumption and risk of incident gout in women: the Nurses’ Health Study. Am J Clin Nutr. 2010 Oct;92(4):922-7. Epub 2010 Aug 25). Sembla que l’efecte no es deu a la cafeïna sinó a altres components del cafè (probablement, com passa sovint, serà a causa dels polifenols).

L’autor no recomana que les dones grans prenguin molt cafè perquè diu que puja la tensió arterial i augmenta la possibilitat de patir osteoporosi.

De fet, però, no existeixen dades consistents que justifiquin que el cafè faci augmentar la tensió, tret d’una petita elevació, just després de prendre’n, ans al contrari, a llarg termini més aviat la rebaixa lleugerament. En canvi, les begudes amb cola si que augmenten la tensió, fins i tot les baixes en calories.

Caldria tenir present la complexitat del cafè, fins i tot les diferències segons es prepari. El que és un fet és que les begudes amb cola si són perjudicials, sobretot amb continguts elevats de sucres.

2 respostes a “Cafès i coles, massa desconeixement i falsa informació”

  1. a 02 nov. 2010 a les 1:52 José María

    Des del meu desconeixement de la disciplina: hi ha causalitat amb la ingesta de cafè, o és degut a altres correlacions (per exemple, les dones més actives prenen més cafè com a part de les seves vides, i tenen menys risc de patir gota no pel cafè que prenen sinó per fer més activitats que fan, que requereixen cremar més energia).

  2. a 02 nov. 2010 a les 9:10 enriccanela

    José María,
    Suposo que té una part de “socialització”. El cafè és estimulant. Suposo que les diferències no es deuen al cafè.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació