Enric I. Canela

Avui Expansión publicava Un tercio de las metas del tripartito llegan inacabadas a la cita electoral. En relació a la recerca, a la llista de les coses no fetes apareix:

Més del 2% del PIB en R+D, diu que les darreres dades ofertes pel Govern indiquen que al 2008 la inversió ronda el 1,61%.

120 nous investigadors entre 2007-2010 en el programa ICREA, diu que al 2006 havien 155 investigadors i que al 2010 n’hi havia 62 més.

De fet aquestes coses són altament dependents del pressupost i la crisi ha tingut un gran efecte. M’amoïna especialment el tema dels ICREA.

2 respostes a “Els efectes de la crisi sobre els objectius en recerca del Govern”

 1. a 02 nov. 2010 a les 9:57 pere alemany

  A mi també m’amoina, sobretot el programa icrea que és una de les poques iniciatives encertades en política científica de les que s’han fet en aquest país en molt de temps, especialment quan s’ha apostat per gent jove amb ganes de fer coses noves i trencar les inèrcies que hi havien abans. Només cal veure que tots els elogis del model científic català i del seu posicionament més o menys digne en els rànkings sempre esmenten l’encert de la iniciativa icrea.

  El que no entenc és perque s’ha desenvolupat la línia icrea acadèmia que precisament el que fa és reforçar aquestes inèrcies, deu ser que s’han queixat els “grans” científics del pais perquè ara tenen competència?.

  Una altra iniciativa al·lucinant és la de donar diners als famosos ni-nis aquests (crec que la paraula dropos és més escaient) i en canvi apujar les matricules de doctorat, cobrar més car segones carreres, donar beques miserables per fer masters i doctorats, etc.

  En fi, d’on no n’hia no en raja …

 2. a 02 nov. 2010 a les 11:00 enriccanela

  Pere,
  Caldria haver suprimit la línia ICREA Acadèmia i retornar la Júnior. De totes formes manquen diners i això ja va més enllà del desig. Qualsevol que s’ocupi d’universitats i recerca en el proper govern ho té fàcil, potenciar aquet programa.
  Això dels ni-ni, ximpleria màxima. Electoralisme ridícul. Ho han après del Zapatero.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació