Enric I. Canela

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha instat avui a les comunitats autònomes a ser més competitives a l’hora de captar fons per a R+D+i com a manera de compensar el descens d’algunes de les partides que procedeixin de l’Estat.

En declaracions als periodistes després de la clausura a les instal·lacions de Seat a Martorell del Projecte Cenit Forma 0, Garmendia ha assenyalat que el seu ministeri ha pogut esquivar el pla d’austeritat precisament perquè el Govern, segons ha dit, prioritza la política d’innovació, però ha admès que altres inversions de l’Estat sí que han patit retallades.

En aquest context d’ajust pressupostari, Garmendia creu que a les comunitats autònomes els toca ser el màxim de competitives possible a l’hora de captar fons per a la recerca i el desenvolupament.

Ha dit que el resultat de cada autonomia dependrà del competitives que siguin en la captació de fons. Els recursos obtinguts per les universitats catalanes parlen molt del competitives que són.

Han aconseguit obtenir gairebé el 30% dels fons del programa Innocampus que promou el Ministeri de Ciència i Innovació, i que preveu ajuts destinats a finançar material científic, despeses d’infraestructures per a R+D+i i costos de patents.

Garmendia ha destacat que l’estratègia de l’Estat per a la recerca es basa en intentar despertar compromisos d’inversió en R+D per part de les grans empreses amb l’objectiu d’aconseguir en l’horitzó de 2015 uns recursos addicionals de 6.000 milions d’euros.

La ministres ha posat a Seat com a exemple d’una gran empresa espanyola compromesa amb la inversió en recerca i desenvolupament.

En aquesta línia, ha destacat el compromís que avui mateix ha revalidat a Barcelona el seu president per mantenir les seves inversions en aquest àmbit, fins i tot en nivells superiors als de la mitjana de la Unió Europea. ha dit que són aquestes les empreses que estan tirant de la recuperació de l’economia i que tindrà gran protagonisme en la recuperació de l’ocupació. Seat invertir en R+D un total de 263 milions d’euros el 2009, mentre que els recursos que dedicarà enguany s’acostaran als 300 milions.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació