Enric I. Canela

PEL CATALÀ ALS AJUNTAMENTS, PLANTEM CARA”

EN DEFENSA DE L’ÚS NORMAL DE LA LLENGUA CATALANA
A L’ADMINISTRACIÓ LOCAL

Davant la suspensió cautelar de certs articles dels Reglaments d’usos lingüístics de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament de Barcelona per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al·legant una pretesa discriminació del castellà.

Davant la constatació que aquest procés tot just s’ha iniciat i que ens trobarem ben aviat amb més sentències contràries a l’ús normal de la llengua pròpia de Catalunya en l’educació, en els mitjans de comunicació públics i en la resta d’àmbits de l’Administració.

Convençuts que el que hem d’acatar és la voluntat del nostre poble, i no pas unes sentències induïdes per aquells que únicament pretenen fomentar la divisió entre parlants, atiar el conflicte lingüístic i alterar la convivència.

MANIFESTEM:

Que rebutgem rotundament la mesura de la suspensió cautelar dels Reglamentsd’usos lingüístics, que no té cap base legal atesa la legalitat i legitimitat d’aquestes normatives, i declarem que no pensem acatar la sentència que ha motivat aquesta decisió per part del Tribunal.

Que ens comprometem davant de la ciutadania a continuar fomentant i utilitzant la llengua pròpia de Catalunya com a llengua vehicular dins les nostres institucions, en les comunicacions orals i escrites, per garantir els drets lingüístics de les persones i per continuar avançant en el procés de normalització lingüística a l’Administració local.

Que instem la resta de formacions polítiques catalanes a aprovar un Pacte Nacional per la Llengua com a mesura imprescindible per aturar aquest atac sistemàtic i planificat dels enemics del nostre poble amb l’objectiu de destruir els avenços en política lingüística i de relegar el català a una posició purament testimonial.

Que ens ratifiquem en la defensa de la cohesió social, i per tant, de l’ús majoritari del català com a llengua comuna a l’Administració, com a garantia de convivència i civisme. Que exigim a la resta de formacions polítiques catalanistes que adquireixin el compromís públic de no pactar amb aquells que tenen com a objectiu destruir les llibertats i els drets del nostre poble.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació