Enric I. Canela

Una manifestació d’estudiants britànics contra l’augment previst del cost de les matrícules universitàries en el Regne Unit han obligar avui a evacuar al centre de Londres la seu del Partit Conservador del primer ministre, David Cameron.

Desenes de milers de persones, la majoria professors i estudiants, s’han congregat a les portes de la torre Millbank, on es troba el quarter general del partit governant, per protestar contra la projectada triplicació del preu màxim de les matricules d’universitat a partir del 2012.

Amb aquesta manifestació, liderada pel Sindicat Nacional d’Estudiants, es vol pressionar els diputats britànics perquè a finals d’any votin en contra d’un projecte de llei del Govern de coalició conservador – liberaldemòcrata que elevaria el límit del preu de les matrícules d’ingrés a la universitat de les 3.290 lliures actuals (3.785 euros) fins a les 9.000 lliures a l’any (10.350 euros).

Certament el canvi és abismal. Sense un sistema de beques i préstec molt bo això dividirà encara més la societat britànica.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació