Enric I. Canela

La biotecnològica Omnia Molecular ha tancat la seva segona ronda de finançament, valorada en 2,1 milions d’euros en què han participat La Caixa i l’Empresa Nacional d’Investigació (Enisa).

L’equip directiu també ha cobert part de l’ampliació en aportar 700.000 euros. La companyia, especialitzada en el desenvolupament d’antibiòtics, destinarà els recursos a l’avanç en la investigació d’aquests compostos.

El 2008, La Caixa va entrar en el capital d’Omnia Molecular a través d’una ronda de 600.000 euros en la qual també va participar el Centre per al Desenvolupament Tècnic Industrial (CDTI). La distribució accionarial després de l’última ampliació de capital no ha transcendit. No obstant això, el fundador de l’empresa, Lluís Ribas, ha indicat que continuarà sent el primer accionista, seguit de La Caixa i dos fundadors.

La biotecnològica, amb seu al Parc Científic de Barcelona, de la UB, ha fitxat un nou conseller delegat. Es tracta de Raphael Klingmann, un directiu que ha ocupat diversos càrrecs en Bayer i en Solvay i Abbott. Lluís Ribas, actual conseller delegat, passarà a ser director científic i president del comitè científic assessor. Dariusch Mani, procedent de Schering, Madaus i la catalana Gebre Pharma, s’incorpora al consell d’administració de l’empresa. Oscar Rei, procedent de Laboratoris Salvat, serà el director de descobriment i desenvolupament de fàrmacs.

Omnia Molecular va néixer el 2005 amb l’objectiu de desenvolupar una tecnologia que permetés reduir el temps i el cost econòmic del llançament de nous antibiòtics. En l’actualitat, el temps mitjà d’R+D per a un nou producte en aquest camp és de cinc anys, amb una inversió que oscil·la entre els cinc milions i els deu milions. La companyia centra els seus esforços en el disseny de nous compostos que permetin combatre malalties hospitalàries difícils de tractar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació