Enric I. Canela

Avui D-Recerca convoca una nova concentració de protesta per l’increment de taxes de matrícula de doctorat. Aquesta vegada els investigadors portaran les seves queixes fins a les portes de la Generalitat de Catalunya.

La concentració tindrà lloc a les 18:00h a la Plaça de St. Jaume de Barcelona sota el lema “Doctorat públic i de qualitat”.

Com he comentat en diferents articles en aquest bloc, aquest és un tema que no s’està resolent d’acord a dret, perjudica als doctorands i no fa cap bé al nostre sistema de recerca. Mala cosa actuar sense cap sentit de la responsabilitat. Segueixo insistint en què es pot discutir si el preu de la matrícula de doctorat és alt o baix, si hauria de ser gratuït o pagar el cost real. No és l’objectiu del meu comentari tot i que tinc una opinió ben clara. El que no és pot fer és multiplicar-lo com s’ha fet en un any mentre ningú no s’ha atrevit a tocar la resta dels preus públics i més crear unes diferències abismals amb els doctorands de les altres comunitats autònomes de l’Estat.

Defenso la independència de Catalunya i la seva llibertat a portar la política que cregui més adient, però mentre s’estigui supeditat, com s’està, al que decideixen en un altre lloc, impropi, cal tenir en compte aquestes coses. Si les beques són les que marquen allà, els preus han de seguir la mateixa línia.

2 respostes a “Concentració contra els preus de doctorat”

  1. a 17 nov. 2010 a les 10:39 Montserrat Tudela

    Aquest país s’ha convertit en un campi qui pugui.

  2. a 18 nov. 2010 a les 9:40 enriccanela

    Montserrat,
    Fan les coses de qualsevol manera. Injust.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació