Enric I. Canela

Llegeixo que la ciència i tecnologia ocupen el quart lloc (28,4%) entre les tres prioritats ciutadanes per augmentar la despesa pública, un nivell similar a medi ambient (31,0%), justícia (27,6%) o cultura (26, 4%), segons la V Enquesta biennal de Percepció Social de la Ciència i la Tecnologia presentada avui per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

Una bona notícia per a aquells que creiem que l’única sortida a la crisi i l’únic camí per conservar l’estat del benestar és l’Economia del Coneixement.

La imatge social de la ciència és positiva. Gairebé 6 de cada 10 persones consideren que els seus beneficis són més grans que els perjudicis. La mostra revela a més que des de 2008 ha crescut un 10% el nombre de persones que associen el progrés científic al desenvolupament econòmic, i un 20% els qui associen aquests avenços a l’ocupació. També s’ha incrementat un 25% el percentatge de persones que pensen que la ciència contribueix a reduir les diferències entre països enriquits i empobrits.

Aquest increment de l’interès social en la ciència es reflecteix també que la ciència i la tecnologia ocupen el quart lloc entre les prioritats ciutadanes per augmentar la despesa pública, davant del sisè lloc que ocupaven en l’enquesta de 2006, i superen a altres àrees com justícia i cultura. A més, el 77% de la població és partidària d’augmentar o mantenir el pressupost en R + D en un context de retallada de la despesa pública.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació