Enric I. Canela

Avui Pedro Nueno escriu a La Vanguardia Acordando. En un paràgraf, com aquell que no vol la cosa, diu:

És una situació semblant a quan es van formular els acords de Bolonya per a l’educació europea. A Bolonya els havien sortit bé uns acords per cuinar espaguetis i van creure que també podrien fer uns bons acords per a l’educació. Bé, portem uns anys i l’educació cau en picat. És evident que el de l’educació a la bolonyesa no va. Això passarà a la història i quan dins de 3.000 anys algú excavi les nostres ruïnes descobrirà que hi va haver un abans i un després de Bolonya i un abans i un després de Basilea (si no ho arreglen).

Així d’entrada, dubto que Pedro Nueno sàpiga res del pla de Bolonya. De la lectura del que escriu sembla que confongui la Universitat amb P3. Això sense entrar a valorar el que va i el que no va bé de l¡aplicació aquí del Pla de Bolonya.

Ell vol donar una visió europea a l’article. Potser no li agrada el sistema britànic d’universitat. Jo diria que si. Altra cosa, inisisteixo, és si fem aquí les coses que calen.

2 respostes a “Pedro Nueno i el Pla de Bolonya”

 1. a 21 nov. 2010 a les 10:00 Josep

  Jo no en sé massa del pla Bolonya tot i que els spaguetti a la Bolognesa em surten prou bons.

  Del que sí estic segur és que o donem autoritat als mestres o estem perduts.

  (ho sé de bona font):No pot ser que un marrec de P3 digui que el mestre l’ha picat i qui quedi acollonit sigui el mestre. Més encara si aquest marrec és el que fot la classe enlaire cada dia amb les seves marranades.

  El mestre és qui ha de tenir la paella pel mànec i la mainada ho ha de saber. Hi ha d’haver altres mitjans per corregir al mestre que no compleixi amb els seus deures.

  M’agrada llegir els seus artícles a La Vanguardia. No és mol fort dir que el professor Nueno no te ni idea del pla Bolonya?

 2. a 22 nov. 2010 a les 5:27 enriccanela

  Josep,
  Efectivament hi ha un problema de mestres, a la primària, i de professorat a la secundària. Segurament ells no tenen la culpa perquè l’educació està degradada.
  Bolonya és l’intent d’adaptar el modle britànic a l’Europa continental, i afavorir la mobilitat. Nueno fa una generalització. Pot dir que a alguns llocs no s’ha fet bé, que aquí manca això i allò, però el model britànic és un dels millors.
  Jo crec que Nueno està molt lluny de la universitat. IESE és una cosa totalment diferent de la universitat. No nego la capacitat de Nueno però, senzillament, està lluny de la universitat que forma llicentciats (abans) i graduats ara. Si parlem de casa nostra, encara no se sap com anirà perquè tot just s’està implantant amb les dificultats que comporta qualsevol canvi sobretot sense diners.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació