El Wi-Fi afecta els freixes?


Enric I. Canela

He llegit un article que diu Las radiaciones de las redes Wi-Fi dañan a los árboles. He anat a la font a pcworld.com. Diu el mateix perquè l’altre no és més que una traducció.

He buscat l’¡estudi científic perquè el tema m’interessava, res de res. El que si he trobat és un article americà: Wi-Fi is killing american trees. Demencial. Diu que l’estudi el va dirigir el Premi Nobel Professor Gunnar Hofverberg – the leading Wi-Fi expert in the United States, and a world-renown arborist.

No he trobat en lloc cap Premi Nobel que es digui així. Només els enllaços relacionats amb aquest pamflet americà i un cantant que es diu així. El que és per plorar és que això ho van reproduint i citant.

5 respostes a “El Wi-Fi afecta els freixes?”

 1. a 22 nov. 2010 a les 11:26 Carles Mateu

  Et recomano llegir això sobre l’estudi de marres…

  http://www.migui.com/opinion/las-redes-wi-fi-danan-a-los-arboles-y-el-amor-en-el-mundo-%C2%BFpor-que-no.html

 2. a 23 nov. 2010 a les 8:14 enriccanela

  Gràcies Carles,
  Bo. A mi em semblava una bestesa monumental la notícia però pcworld em sembla seriosa.
  Bé, resulta que això ho difonen sense més tot de mitjans.
  Ve a ser com l’spam. El que ja m’ha semblat demencial és la notícia americana inventar-se un premi Nobel fent servir el nom d’un cantant (això si, amb 900 arbres).

 3. a 23 nov. 2010 a les 11:22 Carles Mateu

  De res, a servir.

  D’aquest tema (efectes de les tecnologies basades en ràdio: wifi, 3g, mòbils, etc.) és un dels que, periódicament genera notícies pseudo-científiques d’estudis que no apareixen mai per enlloc.

  En aquest cas la cosa, a més, pinta la mar de malament. La nota de premsa de la universitat (traducció aproximada de google) diu que els mateixos investigadors no volen publicar ja que volen revisar les dades experimentals i fer més proves, o sigui, que la cosa està verda, verda …

 4. a 23 nov. 2010 a les 11:31 enriccanela

  No he vist el que diu la universitat en cap document universitari o publicació, però això és una pallasada.

 5. […] exemple de mal treballar és el que vaig il·lustrar a El Wi-Fi afecta els freixes? Ho vaig publicar al 2010. Jo havia llegit: Las radiaciones de las redes Wi-Fi dañan a los árboles […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació