Enric I. Canela

El proper dia 2 de desembre de 9.15h a 18h a la Casa Llotja de Mar de Barcelona celebrarem el tercer Fòrum Biocat. Hi haurà diferents activitats. Una d’elles la Taula rodona: Biotecnologia, alimentació i salut

De forma més concreta la taula rodona titulada Biotecnologia, alimentació i salut: respostes al nou paradigma de la sanitat pública repassarà com els dos grans reptes que afronten els sistemes de salut pública a l’Europa del segle XXI (el progressiu envelliment de la població i la sostenibilitat dels sistemes sanitaris) estan propiciant un canvi de paradigma, que fa que l’eix de les polítiques públiques —i també l’atenció del mercat— es vagi desplaçant des de l’atenció als malalts i la recerca de noves i millors teràpies curatives cap a la preservació de la salut dels pacients sans.

L’alimentació esdevé així un component clau de les noves estratègies de salut pública, d’una banda a través de l’educació i el foment de pràctiques alimentàries saludables, de l’altra a través de la modificació i el disseny d’aliments especialment orientats a ser una eina de preservació de la bona salut o un producte de propietats terapèutiques.

La taula, que estarà moderada per la directora d’Innovació de Biocat, Marta Príncep, estarà formada per la professora del Departament de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona, Magda Rafecas; el director del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Barcelona, Enric Canela; el director general de Bioglane, Sergi Pumarola; i la Innovation Ecosystem Manager de Gallina Blanca, Mònica Mateu.

Tot ells, analitzaran la importància dels aliments nutracèutics i dels aliments funcionals, en la producció dels quals la biotecnologia juga un paper clau i que obren a les empreses del sector un mercat d’enormes dimensions.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació