La UB i la LERU


Enric I. Canela

Llegeixo que el 19 i 20 de novembre va tenir lloc a Londres l’assemblea de rectors de la Lliga d’Universitats Europees de Recerca (LERU), una xarxa considerada el G-20 de les universitats europees i a la qual pertany la UB. Durant la trobada, al qual van assistir el rector d’aquesta Universitat, Dídac Ramírez, i el vicerector de Recerca, Jordi Alberch, els representants de la LERU es van reunir amb la presidenta del Consell de Recerca Europeu (ERC), la professora Helga Nowotny.

Un dels principals temes tractats amb la presidenta de l’ERC va ser el sistema d’ajudes que aquesta entitat ofereix a professionals que es dediquen a l’anomenada recerca de frontera. Al respecte, la LERU ha elaborat un document basat en les conclusions d’una enquesta realitzada entre les universitats que formen la xarxa per recollir l’experiència en la gestió de les beques que ofereix l’ERC (starting grants i advanced grants). En aquest document es fan diverses recomanacions per ajudar a simplificar l’administració i la gestió d’aquests fons. La LERU organitzarà pròximament un grup de treball amb l’ERC per continuar desenvolupant aquests aspectes.

Així mateix, durant la reunió dels rectors també van abordar, entre altres punts, la implantació de sistemes d’accés obert a les universitats, les noves publicacions que es treballaran per a l’any centrades en l’ensenyament i l’aprenentatge basats en la investigació, la nova estratègia d’innovació de la UE, així com la investigació intensiva, els centres de salut acadèmics o el document sobre la llibertat acadèmica que es presentarà al desembre.

Una alegria cada vegada que penso que la UB està a la LERU, el que hem de fer és que s’adonin els polítics de la importància que això té i del fet que la recerca que fem és bona, que si les condicions marc fossin les que calen seríem en una posició destacada als rànquings.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació