Enric I. Canela

Llegeixo que la ciència i la tecnologia, incloses activitats civils i militars, patiran l’any vinent una reducció del finançament d’un 8,4% respecte al 2010, segons el projecte pressupostari, el que s’acumula al 5,5% de retallada d’aquest any respecte al 2009.

El 2009 només es va utilitzar el 79% dels 8.405.000 d’euros (sense comptar els organismes públics de recerca i les agències) aprovats per a investigació en diferents departaments, de manera que van quedar sense executar 1.730 milions d’euros, en la seva major part préstecs dirigits a les empreses, ja que els científics no poden endeutar-se. Especialment baixa va ser la utilització dels fons del Ministeri de Ciència i Innovació que, el 2009, “va deixar d’executar un de cada tres euros dels que disposava, mentre que el nivell del Ministeri d’Indústria va ser molt superior”.

El problema és que els préstecs no resulten prou interessants. Potser ho serien si l’R+D+i formés part de l’estratègia de les empreses.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació